Трагично и патетично : кратки драми Woody Allen

ISBN:

Published: 2011

Paperback

233 pages


Description

Трагично и патетично : кратки драми  by  Woody Allen

Трагично и патетично : кратки драми by Woody Allen
2011 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 233 pages | ISBN: | 5.46 Mb

Во оваа книга се собрани кратките драми на Вуди Ален, пишувани помеѓу 1970 и 2003 година. Во нив, необичните ликови запаѓаат во најчудни и бизарни ситуации, какви што само Вуди Ален би можел да замисли. Според зборовите на самиот автор, неговитеMoreВо оваа книга се собрани кратките драми на Вуди Ален, пишувани помеѓу 1970 и 2003 година. Во нив, необичните ликови запаѓаат во најчудни и бизарни ситуации, какви што само Вуди Ален би можел да замисли. Според зборовите на самиот автор, неговите драми се еден вид креативен премин помеѓу неговите раскази и филмови и ја отсликуваат неговата постојана преокупација со луѓе кои се обидуваат да се однесуваат колку што можат порационално во крајно ирационални ситуации.

Дополнети со извонредниот дијалог и зајадливата пародија, овие едночинки вешто балансираат помеѓу трагичното и патетичното што, се разбира, неизбежно резултира со комично.Софистицирани, сатирични и интересни до последната реплика, кратките драми на Ален успешно се изведуваат во театрите ширум светот.

Нивната извонредна сликовитост ги прави одлични за читање, поставувајќи сцена во имагинацијата на читателот и препуштајќи му ја улогата на режисер, актер и гледач истовремено.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Трагично и патетично : кратки драми":


metal-diss.pl

©2014-2015 | DMCA | Contact us